به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد نقی لطفی صبح دوشنبه در جمع مدیران اداره دامپزشکی استان گفت: نقش مسئولان دامپزشکی استان در تامین سلامت دام وطیور نقش مؤثر وتاثیرگذاری است.
وی افزود: مسئولان دامپزشکی استان باید با نظارت و کنترل بیماری های مشترک انسان و دام در جهت افزایش و ارتقا سلامت جامعه گام بردارند.
وی ادامه داد: مسئولان دامپزشکی همواره منشا خدمات فراوانی برای مردم استان بوده اند و در این راه باید دقت و نظارت بیشتری داشته باشند.
امام جمعه ایلام ادامه داد: سلامت دام وطیور و فرآورده های دامی سلامت انسان و جامعه را در پی خواهد داشت و باید با واکسیناسیون به موقع دام از بروز بیماری های دامی جلوگیری شود.
وظایف دامپزشکی بحث امنیت غذایی و سلامت آحاد جامعه از طریق تولید فرآورده های دامی سالم است
وهاب پیرانی مدیر کل دامپزشکی استان ایلام نیز افزود : بخشی از فعالیت دامپزشکی به مراحل تولید برمی گردد و نظارت ما در مراحل تولید باید به گونه ای باشد که فرآورده های دامی، گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر ، عسل، تخم مرغ و سایر فرآورده های سالم وارگانیک وعاری از سموم، داروها وموادمضر تولید کنیم و به مردم عرضه دهیم.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر یکی از برنامه های سازمان دامپزشکی بحث تولید محصولات ارگانیک بوده است و از حدود سه سال پیش بحث پایش باقیمانده های داروها، سموم و فلزات سنگین در گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر وعسل و گوشت قرمز دنبال شد.
پیرانی اضافه کرد: همزمان با سراسر کشور نمونه برداری از واحدهای تولیدی در مرحله تولید انجام می شود و به مرکز تشخیص آزمایشگاهی سازمان دامپزشکی فرستاده می شود و از نتایجی که خروجی این آزمایشگاه است در جهت بهبود این محصولات استفاده می کنیم و معمولا نتایج را به ما اعلام می کنند وما سعی می کنیم اگرمشکلی در تولید وجود داشت آن را رفع کنیم.
این مسئول اظهار داشت: در خصوص تولید عسل سیاست سازمان دامپزشکی با توجه به باقیمانده داروها و فلزات سنگین که کیفیت را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث تلفات در بچه های زنبور عسل می شود و جمعیت آنها را تحت تاثیر قرار می دهد ما سعی می کنیم داورهای آنتی بیوتیک ها را با اسید ارگانیک جایگزین شود.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به اینکه استان ایلام از قطب های دامپروری است و به تناسب اینکه هفت درصد جمعیت انسانی در کشور را داریم، 1.7 درصد جمعیت دامی کشور در استان ایلام وجود دارد و چیزی حدود 25 هزار خانوار در این امر ارتزاق خود را تامین می کنند.
وی تصریح کرد: شبکه های دامپزشکی درسراسر استان گسترده هستند و یک واحد اداری در مراکز شهرستان ها ، بخش و دهستان داریم و 200 نفر کارشناس داریم و به همین اندازه نیرو در بخش خصوصی تحت عنوان شرکت های دارویی و واکسیناسیون و... داریم.
پیرانی عنوان کرد: در اداره کل دامپزشکی ما سعی می کنیم به صورت روزانه از طریق پیامک به پرورش دهندگان گوشتی، دامداران اطلاعات لازم را قرار دهیم و به آنها پیامک ارسال کنیم و سالیانه برای هر راس دام عملیات مختلف انجام می گیرد که با این سامانه پیامکی دامداران را از عملیات آگاه خواهیم کرد.
نظر شما